fbpx

Škoda Octavia

Hitra ocena avtomobila; Kaj je dobrega

Prednosti

Slabosti

Cenovni razpon

Cena nove Octavije se rasteza čez vrsto modelov.

Cena se prične pri nizkih 22.821,- EUR in naprej, za model Ambition. 

Opreme

Na voljo so 3 opreme za Škodo Octavio:

  • Ambition
  • Style
  • Sportline
 

Pri vsaki opremi je navoljo povezava z telefonom in medijskim sistemom, nadzor tlaka v pnevmatikah, paket light asistenca, parkirni senzorji in še več. Vsak model ponuja že več kot dovolj funkcij za prijetno vožnjo.

Večje razlike med opremami

Pri opremi Sportline se podvozje obnaša trše in avto je nižji za par centimetrov. Notranjost se pravtako športno preuredi saj Škoda zraven ponuja športne sedeže in 3-kraki volan, ki ima bolj športni izgled.

TOP izbira

Sportline 2.0 TDI DSG 4X4

Avtomatik • Pogon na 4 kolesa

Moč motorja

110 Kw (150 KM)

Hitrost (0-100 km/h)

8.5s

Poraba na 100km

5,1 – 6 l/100km

Emisije

132 – 156 g/km

Prestave

7

Gorivo

Dizel

Zmogljivost

218 km/h

Cena od:

€ 34,856.00

Kako se cena primerja z konkurenco?

Octavia 2023 ponuja odlično vrednost za svojo ceno v primerjavi s svojimi konkurenti. Škoda že vrsto let ponuja napredne funkcije in opreme po nižji ceni kot mnogi tekmeci. Zato je tudi Škoda ena izmed najbolj priljubljenih znamk v Sloveniji.

1. Audi A4

35.270,- EUR

2. BMW serija 3

42.050,- EUR

3. VW Passat

38.850,- EUR

4. Peugeot 508

38. 790,- EUR

Prostornost

Škoda Octavia 2023 je eden najprostornejših avtomobilov v svojem razredu, ki ponuja veliko prostora tako za potnike kot za tovor. Zadnji sedeži avtomobila zlahka sprejmejo odrasle osebe, prtljažnik pa ponuja dovolj prostora za prtljago ali druge predmete.

Kabina

Kabina Octavie je udobna in dobro opremljena z vrsto naprednih funkcij in tehnologije. Avtomobilski sedeži nudijo oporo in so udobni, materiali, uporabljeni v notranjosti, pa so dobre kvalitete, kot naprimer usnje na sedežih.

Zadnja vrsta

Zadnji sedeži Octavie so prostorni in udobni, zaradi česar so odlična izbira za dolga potovanja. Zadnji sedeži avtomobila se prav tako zlahka zložijo, kar zagotavlja še več prostora za tovor, ko je to potrebno.

Prtljažnik

Prtljažnik Octavije je eden največjih v razredu in ponuja veliko prostora za prtljago ali druge predmete. Je dobro oblikovan, z nizko nakladalno višino in široko odprtino, ki omogoča enostavno nakladanje in razkladanje.

Primeren za otroke

Otroški sedež se enostavno prilagaja v zadnji vrsti. Vrata se široko odprejo kar pomeni, da je dovolj prostora za udobno namestitev otroškega sedeža.

Kako se primerja z konkurenco:

Škoda Octavia izstopa po prostornosti, praktičnosti in razmerju med ceno in kakovostjo. Medtem ko lahko A4 in BMW 3 ponudita bolj zanimivo vozno izkušnjo, Octavia ponuja udobno in prefinjeno vožnjo ter vrsto možnosti učinkovitih motorjev. 508 po drugi strani morda ponuja podobno praktičnost in vrednost, vendar Octavia izstopa po svojem večjem prtljažniku in naprednejših varnostnih funkcijah.

Multimedia

Informacijsko-razvedrilni sistem Octavie je dobro zasnovan, z jasno grafiko in upravljanjem, ki je preprosto za uporabo. Zaslon na dotik avtomobila je odziven in ponuja vrsto funkcij, vključno z integracijo pametnega telefona in navigacijo.

Informacijsko-razvedrilni Octavie ima velik zaslon na dotik, ki je enostaven za branje in uporabo. Instrumentna plošča avtomobila je prav tako dobro zasnovana z jasnimi in lahko berljivimi zasloni za hitrost, nivo goriva in druge pomembne informacije.

Povezava:

Octavia ponuja vrsto možnosti integracije pametnega telefona, vključno z Apple CarPlay in Android Auto. Ti sistemi voznikom omogočajo dostop do svojih najljubših aplikacij in funkcij neposredno iz informacijsko-razvedrilnega sistema avtomobila.

Zvočniki:

Zvočniki Octavie so visokokakovostni in zagotavljajo čist in uravnotežen zvok po vsej kabini. Avtomobilski zvočni sistem je prav tako dobro zasnovan z vrsto avdio nastavitev in kontrolnikov.

Varnost in sistemi

Octavia ponuja vrsto naprednih varnostnih funkcij, vključno s prilagodljivim tempomatom, opozorilnikom zapuščanja voznega pasu in samodejnim zaviranjem v sili. Te funkcije pripomorejo k temu, da je avto varnejši na cesti.

Sistemi

Vsi modeli Octavije so serijsko opremljeni z vrsto varnostnih funkcij, vključno s sprednjimi, stranskimi in zavesnimi zračnimi blazinami. Varnostni sistemi Octavie so dobro zasnovani in učinkoviti ter zagotavljajo dodatno raven zaščite za voznike in potnike. Škoda je za Octavio pripravila pomoč pri zaviranju, parkiranju in avto te zna tudi zadržati med črtami voznega pasu. 

Drugi premišljeni dodatki na Octaviji vključujejo vstop in vžig brez ključa, kar pride prav, če imate polne roke.

Kako se je odrezal na testnem trku (EURO NCAP):

Octavia je na testu trčenja Euro NCAP prejela oceno pet zvezdic, kar pomeni, da je varen avtomobil. Napredne varnostne funkcije in tehnologija avtomobila so mu pomagale doseči to visoko oceno. 

Konkurenca

V primerjavi z konkurenco je Octavija presentetljivo ena izmed varnejših na cesti. Kar se pa tiče asistenc, sta Audi in BMW morda kakšen korak naprej.

Škoda je tank!

Octavia je zanesljiv in trpežen avto, z malo poročanimi težavami ali napakami. Napredne varnostne funkcije in tehnologija avtomobila morda zahtevajo občasno vzdrževanje ali posodobitve, a na splošno je Octavia dobro zgrajeno in zanesljivo vozilo.

Končna odločitev je...

Torej ne glede na katero vrsto modela pogledate, je Škoda Octavia ena izmed najbolj popolnih avtomobilov. Lepa in agresivna oblika z elegantno in prostorno notranjostjo, ki se lepo vskladi z udobno in zabavno vožnjo. Kabina je lepo okrašena in Informacijsko-razvedrilni je enostaven ter praktičen za uporabo. Menjalnik DSG je eden izmed boljših na trgu, saj se skoraj, da ne čuti, ko avto prestavlja menjave med vožnjo.

Najboljša funkcija Octavije je brez dvoma prtljažnik, ki je med konkurenti najbolj zanesljiv in praktičen. Otroški sedeži so enostavni za namestitev.

Z vsemi fukncijami in varnostnimi sistemi je Octavia iztopajoča, kar jo pri Spoznaj Avto postavi med top avti v Sloveniji.

 
Kupi, pogledaj ali ignoriraj?
 
V primerjavi z konkurenco je Octavia več kot le vredna ogleda. Seveda igra okus veliko vlogo pri kupcih, vendar vam Škoda iz izkušenj lahko zagotovi, da z Octavio ne boste razočarani. Iz našega vidika razvrščamo Octavio v kategorijo KUPI, saj je brezhiben, kakovosten in zelo prostoren avto z lepo in uglajeno vožnjo.

Kazalo