fbpx

Politika zasebnosti

1. Katere osebne podatke zbiramo o vas?

Osebne podatke od vas zbiramo, ko nam jih posredujete neposredno in z vašo uporabo spletnih mest. Te informacije lahko vključujejo:

 • Podatki, ki nam jih posredujete, ko ustvarite račun pri nas, ki bodo vključevali vaše ime, e-poštni naslov, geslo in profilna fotografija;
 • Podatki, ki jih posredujete pri uporabi aplikacije, na primer vaša telefonska številka, iskanja, naslov IP in profilna fotografija.
 • Podatki, ki jih posredujete, ko nameravate prodati svoj avto prek naše aplikacije, na primer podrobnosti o avtomobilu in fotografije, ki ga želite prodati, in kako stopiti v stik z vami;
 • Kakršno koli korespondenco, ki jo imate s trgovci/proizvajalci/partnerji prek naših spletnih mest in aplikacije;
 • Zapisi o vaših interakcijah s SpoznajAvto (npr. če se obrnete na našo ekipo za podporo). Hranimo evidenco in posnetke določenih telefonskih klicev do in od SpoznajAvto/trgovcev/proizvajalcev/partnerjev, opravljenih v povezavi s storitvijo SpoznajAvto za namene nadzora kakovosti in usposabljanja;
 • Informacije, ki nam jih posredujete, ko se prijavite na natečaj ali sodelujete v anketi;
 • Podatki, zbrani samodejno z uporabo piškotkov in drugih tehnologij za sledenje (npr. katere strani ste si ogledali in ali ste kliknili povezavo v eni od naših e-poštnih posodobitev). Prav tako lahko zbiramo podatke o napravi, ki jo uporabljate za dostop do naših spletnih mest in aplikacije, vašem naslovu IP (ki nam lahko omogoči vpogled v vašo geografsko lokacijo) ter vrsti in različici brskalnika ali operacijskega sistema.

Prav tako lahko prejmemo potrditev od naših trgovcev/proizvajalcev/posrednika (»partner«), če kupite avto od njih, potem ko ste bili v stiku prek našega spletnega mesta ali aplikacije, za naše računovodske namene in za upravljanje računa partnerjev pri nas.

2. Za kaj uporabljamo te osebne podatke?

Odvisno od tega, kako uporabljate naša spletna mesta in aplikacijo, vaše interakcije z nami in dovoljenj, ki nam jih daste, nameni, za katere uporabljamo vaše osebne podatke, vključujejo:

 • Za izpolnjevanje zahtev, poslanih prek spletnih mest/aplikacije, in vzdrževanje vašega računa;
 • Za stik z vami glede vaše uporabe spletnih mest in pošiljanje ponudb avtomobilov;
 • Pokazati vaš avto potencialnim kupcem in omogočiti potencialnim kupcem, da vam dajo ponudbo;
 • Ko stopite v stik s trgovcem prek naših spletnih mest ali aplikacije, vas lahko SpoznajAvto (ali njegov ponudnik storitev) pokliče po telefonu, da potrdi, ali ste avto kupili pri tem trgovcu. Ta telefonski klic se lahko posname za namene usposabljanja in nadzora kakovosti;
 • Za pomoč vam in kupcu vašega avtomobila pri dokončanju prodajnega postopka;
 • Za upravljanje in odgovarjanje na morebitna vprašanja ali pritožbe naši ekipi za pomoč strankam;
 • Da vam prilagodimo spletna mesta/aplikacijo in vam pokažemo vsebino, za katero menimo, da vas bo najbolj zanimala, na podlagi podatkov o vašem računu in vaše zgodovine na spletnih mestih;
 • Za izpolnjevanje naših obveznosti do partnerjev, s katerimi sodelujemo;
 • Za izboljšanje in vzdrževanje spletnih mest/aplikacije ter spremljanje njihove uporabe;
 • Za tržne raziskave, npr. lahko vas kontaktiramo za povratne informacije o vaši izkušnji na naših spletnih mestih;
 • Da vam pošiljamo tržna sporočila in vam prikazujemo ciljano oglaševanje, če imamo vaše soglasje;
 • Za varnostne namene, da raziščemo goljufije in kjer je potrebno, da zaščitimo sebe in tretje osebe;
 • Za izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti;
 • Za deljenje podatkov, ki jih zbiramo o vas, z blagovnimi znamkami in trgovci na drobno (glejte Trženje in oglaševanje spodaj), kjer imamo vaše soglasje ali imamo za to zakonit interes.

3. Trženje in oglaševanje

Radi komuniciramo z našimi uporabniki, zato lahko glede na vaše trženjske nastavitve uporabimo vaše osebne podatke, da vam pošljemo trženjski material, vključno z e-pošto, SMS-om ali pošto. Nekatera od teh sporočil so lahko prilagojena vam na podlagi vaše prejšnje uporabe naših spletnih mest.

Če ne želite več prejemati naših sporočil (ali bi se želeli znova prijaviti!), lahko kadar koli spremenite svoje nastavitve tako, da se obrnete na info@spoznajavto.si, kliknete povezavo ‘odjava’ v katerem koli e-poštnem sporočilu, ali obiščete ‘Nastavitve’ v vašem računu. Če se odjavite, upoštevajte, da vas bomo še vedno občasno kontaktirali s transakcijskimi sporočili, vključno z pošiljanjem ponudb trgovcev kot odgovor na zahtevo, ki jo podate na spletnih mestih in v aplikaciji.

Morda boste videli oglase na naših spletnih mestih in aplikaciji. Ti oglasi so lahko prilagojeni vam z uporabo piškotkov (ki sledijo vaši spletni dejavnosti, tako da nam omogočajo prikazovanje oglasov uporabnikom, ki so obiskali naša spletna mesta) in/ali podobnih tehnologij ali z uporabo informacij, ki nam jih posredujete prek svojega spletnega računa. Kadar vidite oglas na spletnih mestih tretjih oseb, naših spletnih mestih, aplikaciji ali družbenih medijih, je to morda zato, ker smo angažirali tretjo osebo ali družbeno omrežje za prikazovanje oglasov našim uporabnikom ali drugim, ki ustrezajo demografskemu profilu naših uporabnikov. V nekaterih primerih to lahko vključuje skupno rabo vašega e-poštnega naslova, poštne številke ali drugih edinstvenih identifikatorjev (kot je ID piškotka) s tretjo osebo (kot je Google) ali družabnim omrežjem (ki vključuje Facebook), da vas lahko prepoznajo kot enega od naših uporabnikov in vam postrežemo z oglasom. Če ne želite več videti prilagojenih oglasov, lahko spremenite svoje nastavitve piškotkov na naši spletni strani in v aplikaciji – obiščite naš center ali nas kontaktirajte na že omenjeno e-pošto za upravljanje piškotkov za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in o tem, kako spremeniti svoje nastavitve.

Ko uporabljate naša spletna mesta in aplikacijo, lahko občasno delimo informacije o tem prek enoličnega identifikatorja, ki se nanaša na vas, ali prek deljenja vašega zgoščenega e-poštnega naslova in/ali ID-ja uporabnika z nekaterimi tretjimi osebami (na primer proizvajalci avtomobilov ali ponudniki digitalne optimizacije). s katerimi občasno sodelujemo. Določene tretje osebe bodo uporabile te informacije, da preverijo, ali ste predhodno privolili v prejemanje trženja po e-pošti od njih (ali kjer vam je sicer zakonsko dovoljeno pošiljati marketing), in če je tako, da vam lahko ustrezno prilagodijo svoje trženje. Upoštevajte, da je trženje, ki ga prejmete od katere koli take tretje osebe, predmet obvestil o zasebnosti in praks ustrezne tretje osebe in ne SpoznajAvto. Če imate kakršne koli pomisleke glede trženja, ki ga prejmete od katerega koli tretjega proizvajalca avtomobilov (ali drugega tretjega oglaševalca), se obrnite na ustrezno tretjo osebo.

Vaše podatke lahko delimo tudi z blagovnimi znamkami, ponudniki storitev in trgovskimi partnerji, ki jih bodo primerjali s podatki, ki jih prejmejo o vas iz drugih virov za namene sledenja, digitalne optimizacije, ciljanega oglaševanja in trženja po e-pošti.

Uporabljamo storitve Zeotap GmbH, Mehringdamm 32-34, 10961 Berlin. Zagotavljajo rešitve za povezovanje podatkov z naših spletnih mest, vključno z oblikovanjem psevdonimnih uporabniških profilov in segmentov ciljnih skupin. Profili in segmenti se uporabljajo za analizo in optimizacijo naših komunikacijskih in oglaševalskih dejavnosti v skladu z vašimi interesi na naših spletnih mestih in na spletnih mestih tretjih oseb. Oglejte si naš center za upravljanje piškotkov za več informacij in podrobnosti o tem, kako se odjaviti.

4. Tvoje pravice

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki (tj. uporabnik), ima skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov in veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov pravico, da:

 • zahteva dostop do osebnih podatkov,
 • zahteva izbris ali popravek osebnih podatkov,
 • zahteva omejitev obdelave osebnih podatkov,
 • kadarkoli prekliče svojo privolitev (ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi
  privolitve izvajala do njenega preklica),
 • kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov,
 • zahteva prenos podatkov, vključno s prenosom osebnih podatkov drugim organizacijam, v strojno berljivi
  obliki,

Če upravljalec sumi na zlorabo pravic, ki pripadajo uporabniku, predvsem pravice do izbrisa osebnih podatkov, si upravljalec pridržuje pravico, da uporabniku onemogoči ponovno registracijo.

5. Omejitev odgovornosti upravljalca

SpoznajAvto do osebnih podatkov, ki si jih neposredno izmenjajo uporabniki spletne strani (npr. prodajalec in
kupec) ne dostopa in zanje ne odgovarja. SpoznajAvto se zavezuje osebne podatke vselej varovati z najvišjo stopnjo skrbnosti ter skladno z določbami vsakokrat veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe o varstvu podatkov.