fbpx

Peugeot 408

Hitra ocena avtomobila; Kaj je dobrega

Peugeot 408 je elegantna in sodobna limuzina, ki ponuja udobno vožnjo in vrsto funkcij, zaradi katerih je dobra izbira v svojem razredu. Posebej omembe vredna je zunanja zasnova avtomobila z elegantnimi linijami in izrazitimi stilskimi elementi, ki pomagajo izstopati iz množice. Impresivna je tudi kakovost vožnje avtomobila s sistemom vzmetenja, ki dobro absorbira neravnine in nepopolnosti na cestišču.

Prednosti

Slabosti

Cenovni razpon

Peugeot 408 se začne pri približno 31.000 € za osnovni model in se lahko giblje do več kot 55.000 € za višje nivoje opreme z dodatnimi funkcijami.

Opreme

Na voljo so 3 opreme:

  • Allure
  • Allure Pack
  • GT
 

Pri vsaki opremi je navoljo povezava z telefonom in medijskim sistemom, nadzor tlaka v pnevmatikah, parkirni senzorji in še več. Vsak model ponuja že več kot dovolj funkcij za prijetno vožnjo. 

Pri opremi Gt, se 408 bolj športno obnaša. Dizajn postane bolj agresiven, podvozje se znjiža ter postane za nameček trše. Avto se zaradi tega bojle drži ovinkov.

TOP izbira

Peugeot 408 GT | 1.6 THP 225

Avtomatik • Pogon na sprednja kolesa

Moč motorja

162 kW/225 KM

Hitrost (0-100 km/h)

7,8 s

Poraba na 100km

1,2/100km

Emisije

26 g/km*

Prestave

8

Gorivo

Bencin + hybrid

Zmogljivost

250 km/h

Cena od:

€ 45,000.00

Kako se cena primerja z konkurenco?

V primerjavi z nekaterimi neposrednimi tekmeci, kot sta Toyota Corolla ali Honda Civic, ima Peugeot 408 na splošno višjo ceno. Vendar pa avtomobil ponuja nekaj dodatnih funkcij in bolj eleganten dizajn, ki  upravičuje višjo ceno.

1. Peugeot 408

45.000,- EUR

2. Honda Civic

31.950,- EUR

3. Toyota Corolla

30.750,- EUR

Prostornost

Peugeot 408 ponuja dovolj prostora za potnike, čeprav se lahko zdi, da je zadnji del sedežev utesnjen za višje potnike. Prednji sedeži avtomobila so udobni in nudijo dobro preglednost, medtem ko je prtljažnik prostoren in lahko sprejme vrsto prtljage ali drugih predmetov.

Kabina

Potniški prostor Peugeota 408 je dobro zasnovan in ponuja vrsto funkcij, zaradi katerih je udobno in udobno bivanje. Materiali avtomobila so dobre kakovosti, celotna končna obdelava pa impresivna. Avtomobilski sedeži so udobni in nudijo dobro oporo, informacijsko-razvedrilni sistem avtomobila pa je intuitiven in enostaven za uporabo. Medtem, ko sedeži z alkantaro ponujajo udobno vožnjo zna biti volan edini večji problem. Vsaka oseba bi si morala ogledati avto v živo, saj ima Peugeot drugačen način argonomije. Volan je majhen in 6-kotne oblike, na informacijski ekran pa morate gledati čez volan. To na žalost ne ustreza vsakomur.

Zadnja vrsta

Občutek prefinjenosti se prenese tudi v zadnjo vrsto, kjer so sedeži prav tako udobni in zgrajeni iz kakovostnih materialov. Zadnja vrsta Peugeota 408 ponuja omejen prostor za noge in morda ni idealna za odrasle potnike na daljših potovanjih. Je pa prostora dovolj za otroke ali krajša potovanja.

Prtljažnik

Peugeot 408 ponuja prostoren prtljažnik, ki lahko prevaža vrsto prtljage ali drugih predmetov. Prostornina prtljažnika je primerljiva z drugimi limuzinami v tem razredu in je uporabna lastnost za kupce, ki morajo prevažati veliko tovora.

Primeren za otroke

Peugeot 408 je na splošno primeren za otroke, saj ima dovolj prostora za otroške sedeže in vrsto varnostnih elementov, ki zagotavljajo njihovo dobro počutje. Varnostne funkcije avtomobila, vključno z zračnimi blazinami in nadzorom stabilnosti, so še posebej pomembne za starše, ki želijo zagotoviti varnost svojih otrok na poti.

Kako se primerja z konkurenco:

Peugeot 408 v primerjavi s tekmeci ponuja prostorno kabino, v kateri lahko udobno sprejme do pet potnikov. Zadnja vrsta sedežev pa morda ni primerna za višje odrasle osebe, saj se lahko zdi utesnjena. Prtljažnik je prav tako ustrezen in lahko sprejme dostojno količino prtljage, zaradi česar je dobra izbira za cestna potovanja in dnevne vožnje.

Multimedia

Peugeot 408 je opremljen z impresivnim multimedijskim sistemom, ki vključuje 8-palčni zaslon na dotik, povezavo Bluetooth in zvočni sistem. Vsebuje tudi Apple CarPlay in Android Auto, ki voznikom omogočata povezavo svojih pametnih telefonov ter dostop do svojih aplikacij in glasbe neposredno z zaslona avtomobila.

Druge pomembne funkcije multimedijskega sistema Peugeota 408 vključujejo 3D navigacijski sistem, prepoznavanje glasu in povezljivost Bluetooth. Avtomobil je opremljen tudi z zaslonom Heads-up, ki projicira pomembne informacije na vetrobransko steklo, zaradi česar vozniku ni treba umakniti pogleda s ceste. Poleg tega napreden sistem zvočne izolacije avtomobila zagotavlja tiho in mirno kabino tudi pri visokih hitrostih.

Varnost in sistemi

Peugeot 408 je popoln avto za vsakodnevno vožnjo ter za daljše razdalje, saj ponuja vrsto varnostnih funkcij vključno s prilagodljivim tempomatom, lane assist, in samodejno zaviranje v sili.

Sistemi

Peugeot 408 je opremljen z različnimi varnostnimi sistemi, ki preprečujejo nesreče in zagotavljajo varnost tako voznika kot potnikov. Nekatere najbolj opazne funkcije vključujejo prilagodljivi tempomat, ki pomaga vzdrževati varno razdaljo do avtomobila spredaj, opozorilo o nenamerni menjavi voznega pasu, ki voznika opozori, če zavije z voznega pasu, nadzor mrtvega kota, ki pomaga zaznati druge avtomobile v mrtvi kot in vzvratna kamera, ki pomaga pri parkiranju in vzvratni vožnji. Odlikuje ga tudi samodejno zaviranje v sili in sistem za opozarjanje na trčenje, ki lahko zazna morebitne nesreče in po potrebi posreduje, zaradi česar je varen in zanesljiv avtomobil.

Kako se je odrezal na testnem trku (EURO NCAP):

Peugeot 408 je bil podvržen preizkusu trčenja EURO NCAP, kjer je prejel oceno 5 zvezdic za svoje impresivne varnostne lastnosti in zaščito pred trkom. Avto se je dobro odrezal pri različnih testih, vključno s čelnim trkom, bočnim trkom in zaščito pešcev, zaradi česar je varen avtomobil tako za voznike kot za potnike.

Konkurenca

Kot strokovnjak verjamem, da je Peugeot 408 varen avtomobil, ki je opremljen z različnimi varnostnimi in varnostnimi funkcijami. Zaradi njegove uspešnosti na testu trčenja EURO NCAP je v kombinaciji z naprednimi varnostnimi sistemi zanesljiva izbira za tiste, ki pri nakupu avtomobila dajejo prednost varnosti. Ostali konkurenti kot sta Corolla in Civic, sta blizu, morda je Toyota za nameček boljša, pride do varnosti vendar je vse odvisno od situacije in opreme.

Boljši od Q8?

Skratka, Peugeot 408 je dobro zaokrožen avtomobil, ki svojim kupcem ponuja vrsto funkcij in prednosti. Je odlična možnost za tiste, ki cenijo varnost, udobje in povezljivost. Zaradi prostorne kabine, impresivnega multimedijskega sistema in naprednih varnostnih funkcij avtomobil izstopa v svojem razredu. Ima konkurenčno ceno in ponuja odlično vrednost za denar. Na splošno je to odlična izbira za kupce, ki iščejo praktičen in stroškovno učinkovit avto, ki ne ogroža varnosti, udobja ali kakovosti.

Končna odločitev je...

Mercedes C-Razred je odlična izbira za vsakogar, ki želi luksuzno vozilo, saj je Mercedes znan po temu. Lepa in elegantna oblika skupaj z dobro opremljenim motorjem in mehko vožnjo je C-klasa krasna na cesti. Menjalnik se skoraj ne čuti in multimedijski sistem je enostaven ter praktičen za uporabo.

Najboljši del avta je brez dvoma notranjost, saj je prekrasno okrašena ter se v njej vsakdo prijetno počuti.

 
Kupi, pogledaj ali ignoriraj?
 

Če bi iskal prostoren, udoben in varen avto z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo, bi bil Peugeot 408 zagotovo v mojem ožjem izboru. Zaradi varnostnih elementov, prostorne kabine in impresivnega multimedijskega sistema je avtomobil privlačen, zlasti za družine in tiste, ki dajejo prednost varnosti in udobju.

Pri tekmecih se Peugeot 408 ugodneje primerja z drugimi avtomobili v svojem razredu, kot so Toyota Corolla, Mazda 3 in Hyundai Elantra. Čeprav ima vsak avtomobil svoje prednosti in slabosti, Peugeot 408 ponuja dobro razmerje med zmogljivostjo, varnostjo in udobjem, zaradi česar je vreden tekmec v svojem segmentu.

Končna odločitev je pogledaj. 408 bi bil TOP avto na vašem seznamu, če bi volan in notranjost ustrezala vsaki osebi, vendar je to vse odvisno od okusa. V vseh drugih primerih je avto odličen, vendar vam priporočam, da si ga res ogledate in ga peljete en krog.

Kazalo