fbpx

Mercedes Razred C

Hitra ocena avtomobila; Kaj je dobrega

Mercedes C-klasa 2023 je luksuzna in tehnološko napreden avto, ki ponuja prostorno kabino, impresivne multimedijske funkcije in močne varnostne sisteme. Ima eleganten in sodoben dizajn, ki izstopa od drugih avtomobilov v svojem razredu.

Zadnja leta je Mercedes stopil korak višje, ko govorimo o kakovosti in dizajnu, predvsem v kabini. Notranjost C-klase je nekaj kar si noben nebi predstavljal za avto tega razreda.

Prednosti

Slabosti

Cenovni razpon

Mercedes razreda C se začne pri približno 49.000 € za osnovni model in se lahko giblje do 70.000 € ali več za višje nivoje opreme z dodatnimi funkcijami.

Opreme

Na voljo so 3 opreme:

  • Avantgarde
  • AMG line
  • Nočni paket
 

Pri vsaki opremi je navoljo povezava z telefonom in medijskim sistemom, nadzor tlaka v pnevmatikah, paket light asistenca, parkirni senzorji in še več. Vsak model ponuja že več kot dovolj funkcij za prijetno vožnjo.

Večje razlike med opremami

Pri opremi AMG in Nočni paket se podvozje obnaša trše in avto je nižji za par centimetrov. Notranjost se pravtako športno preuredi saj Mercedes zraven ponuja športne sedeže in športni volan.

TOP izbira

C 300 de 4MATIC

Avtomatik • Pogon na 4 kolesa

Moč motorja

145+95 Kw (197+129 KM)

Hitrost (0-100 km/h)

6.2s

Poraba na 100km

0,5/100km

Emisije

12 g/km

Prestave

9

Gorivo

Dizel + hybrid

Zmogljivost

250 km/h

Cena od:

€ 64,800.00

Kako se cena primerja z konkurenco?

Mercedes razreda C 2023 je cenovno konkurenčen v svojem segmentu, s podobnimi možnostmi drugih proizvajalcev luksuznih avtomobilov, kot so BMW 3 in Audi A4. Čeprav je morda dražji od nekaterih nerazkošnih limuzin, ponuja višjo raven razkošja in funkcij.

1. Mercedes C-klasa

49.800,- EUR

2. BMW serija 3

42.050,- EUR

3. Audi A4

35.270,- EUR

Prostornost

Kabina Mercedesa razreda C 2023 je prostorna in udobna, z dovolj prostora za noge in glave na prednjih sedežih. Je pa lahko zadnja klop nekoliko utesnjena za višje potnike, predvsem za osebo na srednjem sedežu. Pri limuzini je razlog za utesnjen prostor streha avtomobila, ki se lepo spusti v zadnji del avtomobila. Pri karavanu tega problema nebi našli, je pa res da se več prostora da najti pri Audi A4.

Kabina

Kabina mercedesa razreda C 2023 je napolnjena z visokokakovostnimi materiali in napredno tehnologijo, vključno z velikim zaslonom na dotik in glasovnim upravljanjem. Sedeži so udobni in nudijo podporo, zaradi česar je odlična izbira za daljša potovanja. Materiali so kakovostni in mehki, skozi armaturno ploščo gre pa prekrasna črta polna z detajli, ki se da konfigurirati z različnimi materiali. Kabina je visoke kakovosti in česarkoli se dotaknete je čvrsto zgrajene in ima lep občutek na dotik. V kabini so nameščene ambient LED lučke, ki okrašujejo notranjost in so lep dodatek ter dajejo občutek prestiža.

Zadnja vrsta

Občutek prefinjenosti se prenese tudi v zadnjo vrsto, kjer so sedeži prav tako udobni in zgrajeni iz kakovostnih materialov. Prostora je dovolj vendar se bodo višji potniki slabše počutili na daljših potovanjih saj je prostor za noge in glavo dokaj omejen.

Prtljažnik

Prtljažnik mercedesa razreda C je prostoren in sprejme lepo količino prtljage in drugih predmetov. Velik je za kar 455 litrov, kar je več kot dovolj za vsakodnevne opravke. C-klasa ima višjo nakladalno višino, kar zna otežiti življenje po nakupu v trgovinah.

Primeren za otroke

Mercedes razreda C je odlična izbira za družine z otroki, saj ima vrsto naprednih varnostnih funkcij, ki pomagajo, da so vsi varni na cesti. Otroški sedeži se enostavno prilagajajo v zadnji vrsti saj se vrata široko odprejo.

Kako se primerja z konkurenco:

Mercedes razreda C 2023 je v primerjavi z drugimi luksuznimi limuzinami v svojem segmentu približno na isti ravni. Morda je Audi A4 malo bolj prostornejši vendar se razlika ne bo toliko poznala.

Multimedia

Multimedijski sistem v Mercedesu razreda C 2023 je vrhunski, z velikim zaslonom na dotik in glasovnim upravljanjem za enostavno upravljanje. Ponuja tudi napredne funkcije, kot sta integracija pametnega telefona in vrhunski zvočni sistem. Mercedes je v C-klaso integriral njihov najnovejši sistem. 

Pred sovoznikom najdete še instrumentno ploščo, ki kaže vse pomembne informacije med vožnjo, te se pa dajo upravljati z gumbi na volanu, ki so na dotik. Ta funkcija zna biti moteča za nekatere voznike.

Povezava:

Mercedes C-klasa ponuja vrsto možnosti integracije pametnega telefona, vključno z Apple CarPlay in Android Auto. Ti sistemi voznikom omogočajo dostop do svojih najljubših aplikacij in funkcij neposredno iz informacijsko-razvedrilnega sistema avtomobila.

Varnost in sistemi

Mercedes je popoln avto za vsakodnevno vožnjo ter za daljše razdalje, saj ponuja vrsto varnostnih funkcij vključno s prilagodljivim tempomatom, lane assist, in samodejno zaviranje v sili.

Sistemi

Mercedes razreda C 2023 je opremljen s celovitim naborom varnostnih funkcij, ki zagotavljajo varnost voznika in potnikov. Avto je opremljen s sprednjimi, stranskimi in zavesnimi zračnimi blazinami ter zračno blazino za kolena voznika. Poleg tega je avtomobil opremljen s protiblokirnim zavornim sistemom (ABS), elektronskim nadzorom stabilnosti (ESC) in nadzorom zdrsa, ki so zasnovani tako, da vozniku pomagajo ohraniti nadzor nad vozilom v izrednih razmerah.

Poleg tega ima avto vrsto sistemov za pomoč vozniku, vključno s prilagodljivim tempomatom, opozorilnikom zapuščanja voznega pasu in nadzorom mrtvega kota. Ti sistemi skupaj pomagajo vozniku, da ostane ves čas pozoren in se zaveda svoje okolice.

Poleg teh funkcij je avtomobil opremljen z naprednim paketom pomoči vozniku, ki vključuje samodejno zaviranje v sili, opozorilo o čelnem trčenju in zaznavanje pešcev. Ta paket vključuje tudi vzvratno kamero, ki omogoča jasen pregled nad območjem za avtomobilom pri vzvratni vožnji.

Kako se je odrezal na testnem trku (EURO NCAP):

Mercedes razreda C 2023 je bil ocenjen s strani EURO NCAP z kar 5 zvezdicami.

Konkurenca

V primerjavi z konkurenco je C-klasa ena izmed varnejših na cesti. Sooča z močno konkurenco drugih luksuznih limuzin, kot so BMW serije 3 in Audi A4. Vendar pa izstopa zaradi svojih naprednih funkcij in močne zmogljivosti.

Klasa je klasa!

Na splošno je Mercedes C-Razred 2023 dobro zasnovano in varno vozilo, ki ponuja vrsto naprednih varnostnih funkcij za zagotavljanje varnosti svojih potnikov. Ne glede na to, ali se vozite po avtocesti ali navigirate skozi mestni promet, ima ta avto funkcije, ki jih potrebujete, da ostanete varni.

Končna odločitev je...

Mercedes C-Razred je odlična izbira za vsakogar, ki želi luksuzno vozilo, saj je Mercedes znan po temu. Lepa in elegantna oblika skupaj z dobro opremljenim motorjem in mehko vožnjo je C-klasa krasna na cesti. Menjalnik se skoraj ne čuti in multimedijski sistem je enostaven ter praktičen za uporabo.

Najboljši del avta je brez dvoma notranjost, saj je prekrasno okrašena ter se v njej vsakdo prijetno počuti.

 
Kupi, pogledaj ali ignoriraj?
 

V primerjavi z konkurenco je C-klasa res vredna ogleda. Morda vam priporočamo, da opravite testno vožnjo in pregledate, če vam avto ustreza. C-klasa je dražja izbira in ravno zato jo uvrščamo v kategorijo POGLEDAJ. Res, da je enkraten avto vendar za ta denar se BMW serija 3 ali pa Audi A4 bolje primerjata.

Kazalo