fbpx

Spoznaj novega AUDI A6

Hitra ocena avtomobila; Kaj je dobrega

Prednosti

Slabosti

Cenovni razpon

Cena novega A6 se rasteza čez vrsto modelov.

Začetna cena:

– Limuzina od 53.378,- EUR

– Karavan od 56.305,- EUR

 

Opreme

Na voljo so 3 opreme za A6:

  • Osnovna
  • Design
  • Sport

 

Pri vsaki opremi se cena malo spremeni in navoljo je vrsta dodatkov kot so pametne luči, masažni sedeži in različni materjali v kabini.

Najbolj vplivnejša sprememba pri opremi je Sport, saj se zračno vzmetenje pri tej različici obnaša trše in avto se vozi za nekaj centimetrov nižje. Kot rezultat dobite športnejšo vožnjo, boljši oprijem v ovinkih, vendar se vrzeli v mestu bolj čutijo, sicer ne toliko, da bi spremenilo vaše mnenje o avtu.

 

TOP izbira

45 TDI quattro Sport

Avtomatik • Pogon na 4 kolesa

Moč motorja

180 Kw (245 KM)

Hitrost (0-100 km/h)

5.5s

Poraba na 100km

6,4 – 7,35 l/100km

Emisije

167 – 192 g/km

Prestave

7

Gorivo

Dizel

Zmogljivost

250 km/h

Cena od:

€ 66,830.00

Kako se cena primerja z konkurenco?

V primerjavi z konkurenco je A6 eden izmed ugodnejših. Če v pogled vzamemo boljšo opremo je A6 po cenovnih kriterijah vreden ogleda.

1. Audi A6

53.378,- EUR

2. BMW serija 5

55.000,- EUR

3. Mercedes E-class

60.825,- EUR

4. Volvo S60

49. 550,- EUR

Prostornost

Notranjost A6 je prostorna in udobna, z veliko prostora za glave in noge za potnike spredaj in zadaj. Sedeži so podporni in ponujajo vrsto nastavitev, kar olajša iskanje udobnega položaja za vožnjo. Poleg tega je kabina dobro izolirana, kar zmanjšuje hrup s ceste na minimum, sistem vzmetenja pa je nastavljen za gladko in uglajeno vožnjo, hkrati pa je navoljo prekrasna večbarvna LED osvetljitev notranjosti, ki neprestano umirja vaše oči med vožnjo.

 

Materjali v kabini

Notranjost je ena izmed nalboljših kvalitet spored konkurence. Materiali so mehki in prijetni na dotik, hkrati pa je kabina trda in vzdržljiva. Na izgled je notranjost tudi ena izmed lepših in praktičnih. 

Kar zadeva praktičnost, ima prtljažnik A6 prostornino 13,7 kubičnih metrov, kar je nadpovprečno v tem razredu. Zadnje sedeže je mogoče tudi zložiti v razmerju 40/20/40, kar omogoča več prostora za shranjevanje, ko je to potrebno. Poleg tega je A6 opremljen s prostoročnim odpiranjem prtljažnika, kar olajša nakladanje in razkladanje tovora.

 

Primeren za otroke

Otroški sedež se enostavno zatakne v zadnji vrsti, saj se vrata široko odprejo, priključek je lažje dosegljiv.

Kako se primerja z konkurenco:

Audi je znan po prostoru in udobju, vendar je Mercedes E-class udobnejši in v nekaterih kategorijah bolj prostornejši. Enako velja za BMW serija 5, kjer je kabina v neki meri trša in z materjali bolje okrašena.

Multimedia

A6 je opremljen z Audijevim najnovejšim sistemom MMI (Multimedia Interface). Ima dva zaslona na dotik, ki upravljata različne funkcije, vključno z zvokom, klimatsko napravo in navigacijo. Sistem je intuitiven in enostaven za uporabo, z jasno grafiko in odzivnimi kontrolami na dotik. Sistem je zelo primeren za uporabo med vožnjo, ker ima zaslon 3D dotik, kar pomeni, da lahko voznik natančno ve kaj želi pritisniti. Poleg tega je A6 opremljen z digitalno instrumentno ploščo, ki je postavljena za volanom in lahko prikaže vrsto informacij, vključno z navodili za navigacijo in podatki o zmogljivosti vozila. Če ostanete pri standardni različici, boste dobili običajne merilnike, kot jih vidite v večini avtomobilov, in majhen digitalni zaslon, ki vam prikazuje nekaj dodatnih podrobnosti. Če pa želite najboljšo izkušnjo, se splača plačati nekaj več za Virtual Cockpit instrumentno ploščo.

Povezava:

Multimedio se da povezati z Android Auto ali pa Apple car play. Tako imate lahko vaše informacije vedno na instrumenti pošči za še bolj enostavno uporabo.

Trajnost:

Nič se ni potrebno sekirati za trajnost sistema, ki ga Audi ponuja. Kar zadeva operacijski sistem, A6 deluje na Audijevi lastniški programski opremi, ki je znana po svoji zanesljivosti in stabilnosti. Sistem prejema redne posodobitve, ki dodajajo nove funkcije in izboljšujejo delovanje ter zagotavljajo, da ostane na tekočem z najnovejšo tehnologijo.

Kako se primerja z konkurenco?

BMW serija 5 ima eno izmed najboljših multimedij, saj je enostavna za uporabo, pregledna in vrh tega pride na pomoč vrteča platforma poleg prestavne ročice, ki je namenjena za usmerjevaje multimedije.

Mercedes ima ravno tako izvrstno multimedijo vendar se je potrebno navaditi funkcij ki jih avto ponuja.

Audi A6 je korak naprej z Virtual Cokcpit, saj so vse informacije na voljo na preglednem mestu in se lahko opravljajo z gumbi na volanu.

Varnost in sistemi

Če iščete avto z vrhunskimi varnostnimi in varnostnimi funkcijami, je Audi A6 težko premagati. Pravzaprav se lahko pohvali z eno najboljših varnostnih ocen, saj je dosegel impresivnih 93 % za varnost odraslih in 83 % za zaščito otrok na testih trčenja Euro NCAP. In ne varuje samo ljudi v avtomobilu – dobro ščiti tudi pešce in druge ranljive udeležence v prometu.

 

Sistemi

Vsi modeli A6 so serijsko opremljeni z vrsto varnostnih funkcij, vključno s sprednjimi, stranskimi in zavesnimi zračnimi blazinami, opozorilnikom za nenamerno menjavo voznega pasu, kamero za vzvratno vožnjo in Audijevim sistemom za samodejno zaviranje v sili Pre-sense. Standardno dobite tudi tempomat z omejevalnikom hitrosti, vsestranske parkirne senzorje in pomoč pri parkiranju.

Če želite še več brezskrbnosti, se lahko odločite za City Assist Pack, ki vključuje opozorilo o mrtvem kotu ter opozorila o prečnem prometu spredaj in zadaj. Te funkcije vam lahko pomagajo preprečiti trčenja tako, da vas opozorijo na nevarnosti, ko se umaknete ali vzvratno zapeljete iz prostora.

Drugi premišljeni dodatki na A6 vključujejo vstop in vžig brez ključa ter priročno držalo za ključe na sredinski konzoli.

Ali so Nemci še trajni in vzdržljivi?

Medtem ko ima Audi A6 dobre rezultate glede zanesljivosti v primerjavi z nekaterimi svojimi tekmeci, kot sta BMW in Mercedes-Benz, je vredno omeniti, da obstaja nekaj redkih težav, na katere morate biti pozorni.

  • Eletrični sistem: Nekateri lastniki so poročali o težavah z medijskim sistemom, ki se lahko počasi odziva ali popolnoma zamrzne.
  • Menjalnik: Nekateri so imeli sunkovito prestavljanje ali obotavljanje pri pospeševanju, zlasti v nižjih prestavah.
  • Zračno vzmetenje: Pri redkih se je opazila neenakomerno obraba pnevmatik, rezultat napake pri vzmetenju
 
Treba je omeniti, da so te težave razmeroma redke in večina lastnikov A6 je imela izkušnjo lastništva brez težav. Kljub temu je dobro, da avtomobil pred nakupom vedno temeljito raziščete in da ga pred nakupom pregleda zaupanja vreden mehanik.

Končna odločitev je...

Skratka, Audi A6 je izjemen avtomobil, ki ponuja popolno kombinacijo razkošja, udobja in praktičnosti za družine. Dobesedno je manjša različica bolj luksuznega brata A8.
 
S prostorno notranjostjo, naprednim multimedijskim sistemom in različnimi možnostmi pogona ima A6 vse, kar potrebuje sodobna družina. Materiali, uporabljeni v notranjosti, so mehki in trpežni, medtem ko je kabina dobro izolirana, da je hrup čim manjši. Sistem vzmetenja je natančno nastavljen za gladko in uglajeno vožnjo.
 

Prtljažnik je prostoren, otroški sedež pa se enostavno namesti v zadnjo vrsto. Audijev najnovejši sistem MMI je intuitiven in enostaven za uporabo, z jasno grafiko in odzivnimi kontrolami na dotik.

Zaradi vseh teh funkcij in še več A6 med svojimi tekmeci izstopa kot ultimativni družinski avto, ki vam zagotavlja razkošje in udobje, ki si ga zaslužite, hkrati pa vas in vašo družino varuje na cesti. Torej, ne glede na to, ali izberete limuzino ali karavan, je Audi A6 popoln avto, ki vas bo na cilj pripeljal v stilu in udobju.
 
Kupi, pogledaj ali ignoriraj?
 
V primerjavi z konkurenco je A6 vreden ogleda. Okus igra veliko vlogo pri kupcih, zato vam priporočamo, da si avto ogledate v živo in preverite, če je to vaš naslednji avto.

Kazalo